Stapelstenen van Stapelstein

Stapelstenen van Stapelstein

Deze stapelstenen is een ware innovatie, multifunctioneel en stapelbaar waardoor het kinderen op een creatieve manier kan uitdagen om ermee te spelen en bewegen. Prachtig open-ended speelgoed voor alle leeftijden. 

De stapelbare stenen bieden je kind urenlang speelplezier op zijn of haar niveau. De stapelstenen nodigen meteen uit tot bewegen, springen, bouwen en spelletjes. De manier hoe kinderen zich ontwikkelen. Binnen en buiten in de tuin, op het strand, in het water of in de sneeuw!

Met de blokken kun je bouwen, balanceren, een parcours maken, springen, wiebelen, een wiebel kruk maken, waterpret hebben, je kunt erop zitten en mee spelen. Leuk aan de stenen is dat je ze zowel met de bolle kant als de holle kant naar beneden kunt gebruiken. 

Heeft je kind echt gerichte uitdaging nodig voor de ontwikkeling gebruik deze stenen dan voor balanstraining, coördinatie van beweging, voettraining en dynamisch zitten. 

De stapelstenen zijn ontwikkeld door het Duitse merk Stapelstein. De stapelstenen zijn makkelijk mee te nemen en mega licht! Ze zijn bestand tegen kou en warmte én zijn waterbestendig. Ze voelen bijzonder comfortabel en warm aan. Doordat het antislipmateriaal is kan je niet uitglijden. Ook fijn om te weten is dat de stenen geen geluid maken als je kind ermee speelt.  Zo kan jij je concentreren op andere dingen terwijl je kinds speelt.

Ze zijn gemaakt van duurzame lichtgewicht materialen die eenvoudig 100% gerecycled kunnen worden en super sterk. De stenen wegen per stuk maar 180 gram! Daarnaast hebben de stenen een enorme draagkracht. Elke steen kan maximaal met 180 kg belast worden. De stenen zijn dan ook een uitnodiging om te spelen voor volwassene en om met het kind heel veel lol te maken.

De stenen zijn los te verkrijgen, in sets én er zijn ook balanceerstenen.

Dit kun je onder andere doen met Stapelstein: 

  • SPELEN: Maak bouwwerken, stapel ze, sorteer ze, maak een parcours, speel De voer is lava, vul ze met spulletjes (je kunt er zelfs zand of water in doen), wanneer je meerdere stenen stapelt kun je er over bokspringen. Er zijn oneindig veel speelmogelijkheden.
  • ZITTEN: de stapelstenen kunnen gebruikt worden als stoeltje. Maak hoge of lage stoelen, of leg ze op hun bolle kant zodat je er in kunt wiebelen.
  • LEREN: leer de kleuren, of stapel verschillende hoogtes en laat de kinderen tellen hoeveel stapelstenen het zijn, vul elke stapelsteen met andere spulletjes of materialen (tactiliteit ontwikkelen).
  • BALANCEREN: door de stapelstenen een eindje van elkaar af te leggen kun je van de ene steen op de andere stappen/springen. Dit is heel goed voor het trainen van het evenwicht en ook nog eens leuk om te doen. Voor elke leeftijd kan een andere uitdaging gekozen worden. Je kunt ook met verschillende hoogtes werken, of een plank van de ene stapelsteen naar de ander leggen waar de kinderen overheen kunnen lopen.

Met deze uitgebreide regenboog set heb je een mooie complete set om lekker mee aan de slag te gaan. 

Materiaal: Polypropeen/ PP05 en kan eenvoudig gerecycled worden.
Leeftijd 1 - 99 jaar
Aantal stuks: 
Gewicht: elke steen weegt 180 gram
Aantal spelers: 1 of meerdere
Speeltijd: 5 - 60 minuten
Afmetingen: 27 x 27 x 12 cm

          Vanaf €89,- voor een set van drie stenen.         

Stapelstein stapelstenen