Waterkralen, water parels of Orbeez voor sensorisch en uren rustig speel plezier

Waterkralen, water parels of Orbeez voor uren rustig sensorisch speel plezier en verwondering

Waterbeads, waterparels, waterkralen, droge gelparels ook wel orbeez genoemd zijn kleine balletjes die zich volzuigen met water. 

Doe de kralen in een bak en voelen maar. Een activiteit waar je helemaal rustig en ontspannen van wordt. Gebruik water beads in een themabak of een sensorische bak.  Orbeez is geweldig sensorisch spelmateriaal! 

Laat kinderen er met de handen doorheen woelen. Ze stuiteren een beetje. Ze zijn glibberig en moeilijk te pakken. Een geweldige sensorische ervaring als je met je handen door de kralen gaat. 

Bij het gebruik van de kralen in een lichtbak krijg je helemaal een geweldig effect door de verlichting van onder. Of gebruik ze in een badkuip waarin kinderen kunnen baden met hun handen of voeten.

Deze biologisch afbreekbare, niet-giftige parels worden groter als je er water bij doet. Ze groeien tot ruim 100 keer hun gewicht. Dan worden het mooie ronde, doorschijnende water balletjes.

De waterbeads zijn herbruikbaar, één keer per maand water erbij is voldoende. Door ze gewoon af te spoelen met water zijn ze klaar voor een volgende keer om mee te spelen.

De waterballetjes zijn ook kleurvast. Je kunt dus meerdere kleuren bij elkaar leggen voor een kleurrijk resultaat.

20 Gram droge bolletjes geven ongeveer 1 liter sensorische bolletjes met water.

Spelen met de waterparels is uitsluitend voor kinderen vanaf 3 jaar en onder supervisie van een volwassene. Zoals met knikkers kunnen kleine (en soms ook grote) kinderen ze in de mond willen stoppen. De stoffen zijn niet schadelijk, maar er kan verstikkingsgevaar optreden.


Materiaal: biologisch afbreekbare, niet-giftige hydropolymeer
Leeftijd: 3 - 99 jaar (jongere kinderen altijd onder supervisie vanwege verstikkingsgevaar)
Speeltijd: 15 - 60 minuten
Gewicht: 230 gram
Afmeting: Afmeting: droge korrel; Ø 2,5 mm, gezwollen korrel: Ø 15 mm

Vanaf € 7,95

Orbeez water kralen kado idee kind